psychose antidepressiva test antidepressiva test St Jansdal 1

Psyschose

Kenmerken psychose

Bij een psychose verliest iemand het contact met de werkelijkheid. Vaak is er sprake van hallucinaties. Je ziet bijvoorbeeld dingen die er niet zijn of hoort stemmen in je hoofd. Ook hebben mensen met een psychose vaak waanideeën, over zichzelf of over de wereld om hen heen. Het is voor deze mensen moeilijk om de gedachten te ordenen. Hun gedachten zijn vaak  chaotisch en niet goed onder woorden te brengen. Een psychose kan veroorzaakt worden door schizofrenie, of manisch-depressieve stoornis. Maar ook drugsgebruik of een emotionele gebeurtenis kan soms tot een psychose leiden.

 

Behandeling psychose

Behandeling van een psychose zal altijd via een psychiater verlopen, deze zal in de eerste acute situatie antipsychotica voorschrijven.

   

 

Antidepressiva-test

Soms slaan medicijnen tegen een angststoornis, depressie of psychose niet goed aan of krijgen patiënten last van vervelende bijwerkingen. Medicatielab van Ziekenhuis St Jansdal kan aan de hand van een antidepressiva-test onderzoeken hoe dit kan. Meer informatie over de antidepressiva-test