Medicatielab_antidepressivatest_uitslag medicatielab_antidepressivatest_dna Antidepressivatest Medicatielab_antidepressivatest_onderzoek

Hoe werkt de antidepressiva-test?

 

Met de antidepressiva-test bekijken wij of uw lichaam bepaalde medicijnen versneld of vertraagd afbreekt. Dit doen wij met een speekseltest. U hoeft dus geen bloed te laten prikken!

 

Als uw arts de antidepressiva-test bij ons heeft aangevraagd, sturen wij u een buisje op, waarin u een beetje speeksel kunt verzamelen. Deze stuurt u vervolgens op naar ons laboratorium.

 

Wat onderzoeken wij met de antidepressiva-test?

In ons Medicatielab kijken wij naar het DNA in uw speeksel. Wij testen uw DNA op aangeboren afwijkingen van twee eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van veel medicijnen die onder andere worden voorgeschreven bij depressie, psychose of angst. Deze afwijkingen kunnen namelijk zorgen voor een vertraagde of versnelde afbraak. Als dit bij u het geval is dan werken uw medicijnen niet of heeft u last van veel bijwerkingen. Zodra wij de testuitslagen hebben, adviseren wij uw behandelaar welk medicijn en welke dosering voor u het meest geschikt is.

 

Bekijk hieronder een animatie over de antidepressiva-test: